Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 11. dubna (VS ČR) - Vytvoření kapacit pro rozšíření možností zaměstnávat více odsouzených, bez nutnosti jejich převozu mimo střežené prostory, bylo hlavním záměrem výstavby výrobní a montážní haly ve Věznici Příbram. Hala, která byla dnes ve Věznici Příbram slavnostně otevřena, umožní zaměstnat odsouzené nejméně ve dvou samostatných pracovištích určených pro výrobu a montáž různého typu.

Zastavěná plocha haly je 412 m2. Zvolená varianta modulové montované haly umožní halu nadále rozšiřovat a efektivně tak budovat nová pracoviště a prostory pro zaměstnávání dalších odsouzených. Vzorem výstavby nové haly byla již dokončená výrobně vzdělávací hala financovaná z Norských fondů, ve které Věznice Příbram již pět let provádí vzdělávací a výrobní činnost. Stavba byla úspěšně dokončena v termínu a 23. 3. 2022 zkolaudována a předána provozovně střediska hospodářské činnosti do užívání. Celková realizace této investiční akce byla 3,5 roku od registrace akce po kolaudaci. V první fázi bude v nové hale zaměstnáno 30 osob v jednosměnném provozu, do budoucna se počítá s rozšířením na dvousměnný provoz a zdvojnásobením tak počtu zaměstnaných vězňů.

Vězeňská služba ČR preferuje i s ohledem na přetrvávající pandemii covidu 19 výstavbu výrobních hal v areálu věznic, neboť zaměstnáváním odsouzených ve střeženém areálu věznic se snižují různá bezpečnostní rizika včetně nebezpečí zavlečení nákazy či průniku nedovolených předmětů, včetně drog, do věznice.   

Sdílet článek

Facebook
Platforma X