Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 8. prosince (VS ČR) - Ve spolupráci s Volonté Czech, o.p.s., se podařilo v roce 2021 do projektů dluhového poradenství zapojit na 2 020 odsouzených, oproti minulému roku, kdy se do projektů zapojilo 903 vězněných osob. Díky spolupráci s personální a vzdělávací agenturou DP Work s.r.o., se také podařilo získat pro 268 vězňů profesní rekvalifikaci a ihned po propuštění z výkonu trestu odnětí svobody bylo v rámci agentury zaměstnáno 81 osob. V tomto roce se do projektů podařilo zapojit 2 598 vězněných osob, oproti roku 2020, kdy bylo zapojeno 1 214 odsouzených.

Úspěšné působení obou společností ve věznicích dnes vyhodnotili generální ředitel VS ČR Simon Michailidis a výkonná ředitelka pro projektovou činnost Volonté, Zuzana Bejó. „Právě v dnešní turbulentní době je důležité podporovat naše partnery při realizaci projektů, které mají za cíl, díky možnosti využití odborného týmu dluhových a právních poradců, postupné snižování recidivy vězněných osob. Dluhy, nekvalifikovanost a i nemožnost po výkonu trestu odnětí svobody nalézt práci jsou některé z příčin návratu vězněných osob zpět do našich zařízení.“ uvedl Michailidis.

Volonté Czech, o.p.s. a DP Work s.r.o. působí ve více než 31 věznicích a realizuje řadu konkrétních projektů, které i nadále budou obě strany společně rozvíjet a podporovat.

https://www.vscr.cz/media/organizacni-jednotky/generalni-reditelstvi/aktuality/prosinec-2021/spoluprace-s-grvs-statistika.jpg

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X