Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 1. února (MSp, VS ČR) - Pavel Blažek a vedení ministerstva se pracovně setkali s generálním ředitelem Vězeňské služby ČR Simonem Michailidisem a jeho náměstky. Tématem úterního jednání byly aktuální otázky, které ministerstvo a vězeňská služba řeší. Např. rozdílná praxe soudů při podmíněném propouštění odsouzených z výkonu trestu, ochrana ohrožených osob, využívání videokonferencí, nebo třeba to, jak státní zástupci posuzují trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí.

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek a jeho náměstci Karel Dvořák, Antonín Stanislav a Radomír Daňhel spolu s vrchním ředitelem Petrem Dohnalem poděkovali vedení Generálního ředitelství Vězeňské služby ČR (GŘ VS ČR) za odvedenou práci. V rámci pokračování pracovních cest tentokrát vedení ministerstva zavítalo právě na GŘ VS ČR.

Součástí resortního setkání byla také návštěva vězeňské nemocnice s poliklinikou a detenčního ústavu v areálu pankrácké věznice, kde se ministr Blažek podrobně zajímal o možnosti poskytované ambulantní i lůžkové péče, zjišťoval specifika odborného zacházení s chovanci v detenci, či práce s osobami závislými na omamných a psychotropních látkách. Další diskutovanou otázkou byla také ochrana ohrožených osob, včetně LGBT+ a zdravotně postižených. Vedení vězeňské služby ujistilo, že osoby, které mohou být ve vězení předmětem možného násilí, jsou chráněny dostatečně.

Úterní výjezdní jednání zakončil ministr spravedlnosti Blažek návštěvou Památníku vězeňské služby, který vznikl po druhé světové válce v autentických prostorách bývalého popraviště, tzv. sekyrárny. 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X