Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 8. března (VS ČR) – Vězeňská duchovenská péče vydala novou knihu Průvodce lepšími časy. Jde o komiksové zpracování informací nejen pro vězněné osoby, kde autoři přiblíží život ve věznicích, jak se připravit na život po výkonu trestu odnětí svobody, potřebné informace v ní najdou také rodinní příslušníci vězňů či jejich osoby blízké. Kniha byla pokřtěna na půdě Poslanecké sněmovny parlamentu České republiky.

Kniha Průvodce lepšími časy je velmi unikátní. Ačkoli je to již šestá publikace Vězeňské duchovenské péče, historicky poprvé se jedná vlastně o komiksovou knihu. Pro mnohé vězněné osoby je tak jasnější, srozumitelnější a poutavější, než by byla kniha pouze textová.   

Křtu se zúčastnili také autor Zbyněk Pavienský a výtvarnice Kristýna Plíhalová. Zbyněk Pavienský je redaktor ve Vydavatelství IN, kde se podílí na tvorbě scénářů komiksů a fotorománů. Zároveň je také od roku 2017 kaplanem ve Věznici Valdice. Kristýna Plíhalová je výtvarnice, autorka komiksů pro časopisy. V České televizi Déčko se podílí na výtvarném zpracování programů pro děti a spolupracuje s vydavatelstvím Albatros.

Velké poděkování za finanční přispění patří hlavnímu sponzoru – Nadaci ČEZ, spolku ASI – který podporuje křesťanské projekty a Vězeňské službě ČR. Záštitu převzala poslankyně Andrea Babišová.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X