Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VELEHRAD 13. července (VS ČR) - Tradiční cyrilometodějské akce „Dny lidí dobré vůle“ na Velehradě se jako každý rok zúčastnili kaplani a dobrovolníci Vězeňské duchovenské péče (VDP) pod vedením hlavního kaplana Otto Brocha a jeho zástupce Pavla Zvolánka. Práci duchovních i dalších zaměstnanců ve věznicích dokumentovala výstava fotografa Jindřicha Štreita s názvem Ze tmy ke světlu II ve Stojanově gymnáziu v prostorách Velehradského kláštera. Fotografie pořizoval profesor Štreit ve dvaceti českých věznicích.

Přítomní zástupci VDP nabízeli ve stánku výrobky odsouzených z Mírova, Bělušic, Valdic, Pardubic a Liberce, o které měli návštěvníci velký zájem, a diskutovali se zájemci o smyslu jejich služby. Program letošních Dnů lidí dobré vůle byl věnován římskokatolickému duchovnímu Antonínu Cyrilovi Stojanovi, od jehož úmrtí letos uplyne sto let.

Součástí rozsáhlého programu byl i úterní večerní koncert, který byl také věnován odkazu A. C. Stojana a který vysílala Česká televize. Dorazilo na něj kolem 15 tisíc návštěvníků a na tři charitativní projekty se během večera vybralo 805 tisíc korun.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X