Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu
PRAHA 5. listopadu (VS ČR) - Vězeňská služba ČR zveřejňuje video ze zásahu proti iniciátorům vězeňských nepokojů, které se staly minulý týden ve Věznici Bělušice. Nepokoje vězňů jsou záležitostí, se kterou musí počítat každá vězeňská služba na světě. Mohou nastat prakticky kdykoli. Příslušníci, kteří jsou zároveň členy pořádkových jednotek VS ČR, pravidelně na zásahy k potlačení nepokojů cvičí.
Jejich připravenost se osvědčila při nedávných nepokojích v bělušické věznici. Tam pořádková jednotka profesionálně a bezchybně zakročila proti hlavním iniciátorům nepokojů a obnovila kázeň a pořádek.
V Bělušicích zasahovalo několik desítek těžkooděnců regionální pořádkové jednotky, vystrojené novými modulárními komplety.
Těžkooděnci mají na sobě při zásahu 10 – 15 kg zátěže podle toho, jakou mají doplňkovou výstroj a výzbroj. Při zásahu používají ochranné štíty, tasery a krakeny, což jsou neletální neboli nesmrtící zbraně, jejichž primárním účelem není usmrcení protivníka, ale pouze jeho zneškodnění či dočasné vyřazení z boje, aniž by přitom byl ohrožen jeho život. Dále mají slzotvorné a šokové prostředky a další donucovací prostředky.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.