Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 1.  prosince (VS ČR) - Generální ředitel VS ČR Petr Dohnal zahájil dnes v prostoru za obchodním centrem Quadrio výstavu Uteč předsudkům aneb Žlutá stužka v pohybu, která mapuje pětileté výročí projektu Yellow Ribbon Run – Běhu se žlutou stužkou v ČR.  Projekt zaměřený na podporu zaměstnávání vězňů po výkonu trestu pořádá nezisková organizace RUBIKON Centrum, platforma Yellow Ribbon, Vězeňská služba ČR a další.
"Jsem nesmírně rád, že se díky Vám i v této nelehké době podařilo prostory pro naší společnou výstavu dojednat. Jelikož projekt Žlutá stužka má za cíl otevřít tabuizované téma vězeňství a především pomáhat vězněným osobám s jejich začleňováním do společnosti po výkonu trestu odnětí svobody, má každá podpora této akce velký význam," uvedl Petr Dohnal.

V letošním roce se bohužel z důvodu pandemie koronaviru nemohl konat vlastní Běh se stužkou, organizátoři  ale věří, že se v roce 2021 běh již uskuteční. Dnešního slavnostního zahájení se zůčatnili také zástupci dalších pořádajících subjektů, jako je Probační a mediační služba ČR, Rubikon Centrum, přítomen byl také herec a ambasador projektu Petr Čtvrníček a autor vystavených snímků Jan Jirkovský. 

Výstavy Uteč předsudkům aneb Žlutá stužka v pohybu se koná na venkovním prostranství za Obchodním centrem Quadrio v Praze 1 (roh ulic Vladislavova a Charvátova) a potrvá do 14. prosince.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.