Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 1. prosince (VS ČR) - Vězeňská služba ČR vydala dvě nové publikace, jejichž cílem je podpora rodičovství a zachování a rozvíjení dobrého vztahu mezi dítětem a vězněným rodičem. Obě publikace byly vytvořeny v rámci projektu Snižování rizik odsouzených prostřednictvím intervenčních programů, financovaného z prostředků FM Norské fondy 2014-2021.

https://www.vscr.cz/media/organizacni-jednotky/generalni-reditelstvi/ostatni/kniha-deti-tisk-sami.pdf Publikace Chci být dobrým tátou nabízí uvězněným otcům informace o tom, jak mohou s vlastním dítětem hovořit o svém uvěznění, jaké dopady může mít samotné uvěznění na rodinu a samotný život dítěte a jak může být rodině nápomocen ke zvládnutí těžké situace.

Naproti tomu kniha Jak se teď žije tatínkovi? je určená pro děti a pro ty, kteří se o ně starají. Prostřednictvím rozhovoru dvou kreslených dětských postaviček se dítě dozví, jak vypadá vězení, jak může komunikovat se svým uvězněným rodičem a kde případně hledat pomoc a radu. Do této publikace si dítě může kreslit, psát nebo ji vzít na návštěvu za rodičem ve vězení.

Elektronické verze knih ke stažení

Jak se teď žije tatínkovi?

Chci být dobrým tátou

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X