Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 29. března (VS ČR) – Ředitel Věznice Pardubice a ředitel Krajského vojenského velitelství Pardubice se na své první společné schůzce domluvili na spolupráci při oslovování příslušníků Armády ČR, kteří končí ve služebním poměru. Věznice přišla s nabídkou výhod dalšího služebního působení ve Vězeňské službě ČR.

Právě záměrem hledat výhody vzájemné spolupráce byli vedeni ředitelé obou subjektů. Ta se oboustranně nabízí v naplnění společných cílů v oblasti bezpečnosti a vzájemné podpory rozvoje postojů budoucích generací k potřebám státu. Věznice přislíbila spolupráci také v rámci aktivit krajského vojenského velitelství zaměřených na mladou generaci, např. v branně-vědomostní soutěži POKOS.

V rámci projektu Příprava občanů k obraně státu (POKOS) realizuje Ministerstvo obrany podpůrné aktivity také na základních a středních školách. Děti se v rámci těchto aktivit (besed, statických i dynamických ukázek, diskusí apod.) dozvídají, jak funguje naše armáda, proč jsme součástí mezinárodních organizací, prakticky si zkouší první pomoc, či základy přežití nebo orientaci v neznámém terénu. 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X