Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 22. dubna (VS ČR) – Věznice Jiřice se představila na akci Bezpečnost není samozřejmost v Mladé Boleslavi. Akce je určena pro žáky a studenty z regionu, kteří se prostřednictvím statických a dynamických ukázek jednotlivých bezpečnostních sborů a také zajímavých přednášek dozvěděli, jak jednotlivé bezpečnostní složky státu fungují, mnozí se zajímali, co musí splňovat uchazeč o práci v bezpečnostních složkách.

Přednášky se uskutečnily v divadelním sále kulturního domu. Na venkovním prostranství byly připraveny pro veřejnost atraktivní ukázky vozidel, většinu lidí zaujala vystavená výzbroj a výstroj a další součásti vybavení jednotlivých bezpečnostních složek. Statické ukázky byly doplněny ukázkami práce se služebním psem městské policie v blízkém parku, večer potom koncertem Ústřední hudby Armády ČR.

Projekt Bezpečnost není samozřejmost se konal v Mladé Boleslavi již podruhé. Letošního ročníku se zúčastnilo více než osm set mladoboleslavských studentů. Prostřednictvím příslušníků a zaměstnanců Věznice Jiřice se představila Vězeňská služba ČR, dále také hasičský záchranný sbor, Policie ČR, Armáda ČR, městská policie a mladoboleslavští dobrovolní hasiči a zdravotnické složky.

Akce je pořádána pod záštitou primátora města Mladá Boleslav Raduana Nwelatiho a spoluorganizátorem projektu je Poradní sbor primátora pro bezpečnost a veřejný pořádek. Cílem celého týmu je koordinace a přímá komunikace mezi zmíněnými složkami a magistrátem a také zajištění, zlepšování a hodnocení aktuální bezpečnostní situace. 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X