Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 5. ledna (VS ČR) – Ve Věznici Stráž pod Ralskem funguje nová služba pro tamní odsouzené a jejich příbuzné - „Balík do věznice“. Jedná se o unikátní e-shop, který zatím funguje pouze v této věznici a provozuje ho místní středisko hospodářské činnosti.

Nápad vytvořit e-shop, prostřednictvím kterého mohou rodinní příslušníci posílat balíky odsouzeným, vznikl přímo ve strážské věznici. Přes e-shop si lze objednat dva typy balíků. A to nárokový balík, na který má odsouzený nárok jednou za půl roku a balík s tiskovinami. Výhodou této služby je, že automaticky počítá váhu zásilky a nedochází tak k překročení povolené hmotnosti. Kupující mohou vybírat z velkého množství zboží, ale zároveň pouze to zboží, které je povoleno odsouzeným odesílat. Další výhodou je cena. Ta je za nárokový balík 100 Kč a za balík s tiskovinami 50 Kč. Rodinní příslušníci také určitě ocení fakt, že zboží pro odsouzeného mohou vybírat z pohodlí domova a ušetří si tak cestu do obchodu a poté na poštu.

Platba je možná bankovním převodem, složenkou typu A, nebo přes platební bránu. Garantována je také rychlost dodání. Po obdržení platby na účet je balík dodán do 3 pracovních dnů. V případě pracovního dne obvykle dokonce už druhý den. Zboží do balíků připravují odsouzení, kteří jsou zaměstnaní v kantýně pro odsouzené. U veškerého zboží je zaručena kvalita i datum spotřeby.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.