Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 3. prosince (VS ČR) - Zástupci Vězeňské služby ČR přivezli dnes malým pacientům Dětského kardiocentra ve FN Motol mikulášskou nadílku. Hračky, které vyrobili odsouzení z osmi českých věznic, převzal primář oddělení Peter Kubuš a kontaktní sestra Alice Řezníčková.

Lékaře a sestry kardiocentra hračky pro děti moc potešily. „Na dětském oddělení je vždy dostatek příležitostí obdarovat děti za statečnost, při příležitosti narozenin trávených v nemocnici, na Mikuláše, na Vánoce, či při loučení po ukončené náročné léčbě. Zvláště v dnešní době, kdy jsou v nemocnicích návštěvy omezeny, jsme za tyto hračky velice rádi,“ uvedla sestra Alice Řezníčková. Mikuláš se svým doprovodem letos vzhledem k protiepidemickým opatřením za dětmi do nemocnice osobně nemůže, děti proto dostanou hračky od vězňů v balíčcích, které jim předá personál nemocnice. Dřevěné hračky využijí děti v herně na oddělení, kde si malí pacienti hrají a tam je hraček stále nedostatek. 

Mikulášskou nadílku pro malé pacienty vyrobili odsouzení z věznic Světlá nad Sázavou, Stráž pod Ralskem, Kuřim, Karviná, Ostrava, Heřmanice, Ostrov a Valdice.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X