Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 15. září (VS ČR) - Po dubnovém spuštění nové verze internetových stránek se tento týden dočkali i zahraniční návštěvníci, neboť Vězeňská služba ČR uvedla do provozu stránky v anglickém jazyce. Anglické stránky vězeňské služby nejsou překladem stránek českých, ale samostatnými stránkami s vlastní redakcí a publikační strategií, více obsahově zaměřené na zájmy a potřeby zahraničních návštěvníků webu.

Stránky jsou přístupné na adrese https://www.vscr.cz/en a svým designem a strukturou vycházejí ze stránek českých. Zahraničním návštěvníkům přinášejí především základní informace o vězeňské službě ČR, zatímco příbuzní cizinců ve výkonu vazby či trestu uvítají praktické rady a návody, jak kontaktovat vězněné osoby, jak jim zasílat poštovní zásilky případně finanční prostředky a podobně. Zpravodajská část anglických stránek je tematicky zaměřená na mezinárodní vztahy či události s mezinárodním přesahem.

Zahraničních návštěvníků internetových stránek Vězeňské služby ČR je poměrně dost, i když samozřejmě domácích návštěvníků je více. Nejvíce přístupů na stránky ze zahraniční vězeňská služba zaznamenává ze Slovenska, Německa, Spojených států, Velké Británie, Rakouska, Polska a Nizozemí.   

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X