Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 5. září (VS ČR) - Vězeňská služba ČR se opět bude prezentovat na Dnech NATO v Ostravě a její stánek a vozový park s typickými fialovými pruhy rozhodně návštěvníci neminou. Letošní statická prezentace bude představovat vývoj vězeňství od prvorepublikového zřízení, přes dobu socialismu, až po současný vězeňský systém.

„Seznámíme návštěvníky s politickými procesy formou dobových exponátů, dokumentů a fotografií, ukážeme mimo jiné také, jak vypadala reálná cela v padesátých letech,“ prozradil generální ředitel Vězeňské služby ČR Petr Dohnal. Součástí statické expozice budou jako již tradičně nepovolené předměty zabavené vězňům, donucovací prostředky, se kterými naši příslušníci pracují a také sportovní úspěchy sboru a další zajímavosti, které jsou pouze za zdmi a ostnatými dráty českých věznic.

Také předvedeme opět náš vozový park včetně eskortního autobusu, který v návštěvnících stále budí respekt i zvědavost. Součástí statické prezentace bude personální stánek pro nábor nových zaměstnanců a stánek s výrobky ze Střediska hospodářské činnosti kovovýroba, které vyrábějí odsouzení. Návštěvníci si budou moci tyto výrobky zakoupit přímo na místě nebo na www.arestshop.cz.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.