Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Praha, 2. listopadu (VS ČR) - Delegace Vězeňské služby ČR v čele se svým generálním ředitelem se v těchto dnech účastní mezinárodní konference v gruzínském Tbilisi na téma Inovace rehabilitačních procesů ve vězeňských a probačních službách. Českou republiku v Gruzii dále reprezentují mimo jiné zástupci Ministerstva spravedlnosti ČR a Probační a mediační služby ČR.

Klíčovými body konference jsou digitalizace ve vězeňství a vězeňském vzdělávání, účinnost programů zacházení, úspěšnost přípravy odsouzených na propuštění, prevence kriminality s využíváním moderních technologií nebo vzdělávání zaměstnanců ve vězeňství a probaci, opět při zohlednění digitalizace celého systému trestní justice. 

Digitalizace vězeňství je jedním ze zásadních témat pro českou vězeňskou službu. Konference je skvělou příležitostí sdílet zkušenosti v této oblasti s kolegy ze zahraničí a získat přehled a inspiraci, jak k digitalizaci přistoupily zahraniční organizace. 

“Konference, mezi jejíž účastníky patří zástupci Rady Evropy, resortů spravedlnosti a vězeňství ze Západní, Střední i Východní Evropy, potvrzuje správnost tezí, na nichž jsou postaveny současné trendy a priority českého vězeňství: nové technologie, snižování počtu vězňů, efektivní profesní vzdělávání zaměstnanců, zaměstnávání a vzdělávání vězňů, budování korektních a pozitivních vztahů mezi zaměstnanci, vězni i oběma skupinami vzájemně, důraz na zajištění funkční dynamické bezpečnosti ve věznicích,” vyjádřil se v souvislosti s konferencí Simon Michailidis, generální ředitel Vězeňské služby České republiky. 

Akce je spoluorganizována Vězeňskou službou Gruzie, Úřadem pro mezinárodní protidrogovou problematiku a prosazování práva (USA) a organizací sdružující evropské vězeňské služby EuroPris.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X