Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LIBEREC 27 ledna (VS ČR) – Vězeňská služba ČR má ve svých řadách několikanásobného mistra světa. Václav Češka, inspektor strážní služby oddělení vězeňské stráže Vazební věznice Liberec, se nejprve aktivně věnoval na vrcholové úrovni silovému trojboji - Powerliftingu a nasbíral nesčetný počet mistrovských titulů. Od roku 2019 ale prošel zásadní proměnou - zhubl 65 kg a začal se věnovat kulturistice, kde ve sbírání titulů pokračuje.

V silovému trojboji - Powerliftingu se Václav Češka poprvé stal mistrem světa v roce 2016 v kategorii 140kg+ a ustanovil dosud nepřekonaný světový rekord ve dřepu 500 kg. V roce 2017 se stal absolutním vítězem Mistroství světa a ustanovil další dosud nepřekonaný světový rekord v silovém trojboji a stal se historicky prvním Čechem, který v silovém trojboji uzvedl 1 200 kg. V roce 2018 pak získal titul MS v silovém trojboji v kategorii 125kg+ a předvedl nejlepší výkon ve dřepu ze všech účastníků napříč kategoriemi. V roce 2018 ukončil aktivní závodění v silovém trojboji, víc už nebylo kam stoupat. Celkově je Václav Češka v této disciplíně držitel titulů: 5x mistr ČR, 3 x mistr SK, 1x mistr Německa, 4 x mistr Evropy, 4 x mistr světa a vítěz mnoha pohárových soutěží nejen v trojboji, ale i jednotlivých disciplín.

Václav Češka prošel od roku 2019 zásadní proměnou. Zhubl 65 kg a začal se věnovat kulturistice, kde soutěží v kategorii nad 90 kg. Fyzicky se změnil natolik, že ho lidé nepoznávají. Umístil se na 2. místě na Mistroství Čech a současně zvítězil na soutěži Prague Open. Další úspěch zaznamenal na WFF RLS PRAGUE v kategorii EXTREME, kde získal 2. místo. V roce 2021 - NABBA RLS PRAGUE OPEN PRAHA - 2. místo a v roce 2022 - NPC EVLS PRAGUE AMATEUR - 4. místo.

Václav Češka je stále papírově nejsilnější Čech. Překonat jím dosažené rekordy žádný jiný silák dosud nesvedl. Aktuálně se Češka připravuje na soutěžní sezónu letošního roku. 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X