Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 21. října (VS ČR) - Nezávislý odborový svaz Policie České republiky a Generální ředitelství Vězeňské služby České republiky Vás tímto informuje o vyhlášení veřejné sbírky na pomoc rodině pětileté Adély Holčákové, kterou letos v červnu postihlo úplné srdeční selhání. K jejímu uzdravení bylo zapotřebí provést transplantaci srdce, na kterou Adélka několik měsíců čekala. Ve středu 9. října se podařilo najít pro Adélku vhodné srdíčko a úspěšně provést transplantaci. Zotavení po takto těžké operaci je u malé holčičky, jako je Adélka, velmi náročné. Cesta k jejímu úplnému zotavení bude proto ještě dlouhá.

To s sebou přináší řadu komplikací, které musí Adélka spolu se svou rodinou překonat. Několikaměsíční hospitalizace výrazně poznamenala její psychiku,vyvolala u ní poruchu příjmu potravy a celkové vyčerpání organismu. Adélka má další dva sourozence, tříletá dvojčata Vítka a Jindřišku, jež rovněž vyžadují náročnou péči. Adélčina matka pracovala řadu let na generálním ředitelství Vězeňské služby ČR jako účetní a v červenci onemocněla rakovinou, takže se musí podrobovat náročné a vyčerpávající léčbě. Rodinu tak živí pouze otec Pavel Holčák, i on však musel práci omezit, aby se mohl starat o nemocné členy své rodiny. Rodinu své dcery všemožně podporuje také babička Jana Bittnerová, která v současné době pracuje u VS ČR ve VV Pankrác. Stará se o dvojčata, navštěvuje vnučku v nemocnici, vypomáhá manželovi své dcery s péčí o domácnost a samozřejmě i finančně přispívá rodině.

V současné době, po náročné operaci, čeká Adélku rekonvalescence, což pro její rodinu znamená další komplikace a nutnost rozsáhlých úprav v bytě, včetně vytvoření aseptického prostředí. Po propuštění z nemocnice se Adélka bude muset podrobit dlouhodobé rekonvalescenci spojené s nutností užívat mnoho léků. Celkově tak čekají Adélčinu rodinu vysoké výdaje na léčbu i péči. Vzhledem k tomu, že půjde o dlouhodobou vleklou rekonvalescenci, je Adélčina rodina vděčná za jakoukoliv pomoc. Případnou finanční pomoc využije na nákup zdravotních potřeb a pomůcek pro Adélčinu léčbu a rehabilitaci, ale také pro zajištění péče o Adélčiny sourozence a chodu celé rodiny.

 

 

JUDr. Milan Štěpánek

předseda NOS PČR

genmjr. PhDr. Petr Dohnal

generální ředitel VS ČR

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.