Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 8. září (VS ČR) - Šestý ročník Běhu se žlutou stužkou se konal v úterý odpoledne v řepském lesoparku. Cílem závodu je upozornit veřejnost na problémy propuštěných vězňů najít si zaměstnání a úspěšně se reintegrovat do společnosti. Letošního ročníku se zůčastnily více než tři stovky běžců z řad příslušníků a zaměstnanců Vězeňské služby ČR, Probační a mediační služby ČR, neziskových organizací, odsouzených ve výkonu trestu, bývalých vězňů.

Tradice Běhu se žlutou stužkou vznikla v Singapuru a vychází z písně „Tie a Yellow Ribbon Round the Old Oak Tree“ Tonyho Orlanda. V Česku se závod běžel poprvé v roce 2016. Úterní závody doprovodil také koncert vězeňských hudebních skupin PanKRAT´s Band z Vazební věznice Praha Pankrác a Wsedě z Věznice Kuřim. Součástí tohoto tělesa je i herec, bavič a filantrop Petr Čtvrtníček, který v úterý pro hosty závodu navíc připravoval orginální občerstvení. 

Závod odstartoval představitel titulní role ve filmu Zátopek herec Dejvického divadla Václav Neužil. Yellow Ribbon Run spoluorganizují Vězeňská služba ČR, RUBIKON Centrum a Probační a mediační služba.  

 

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X