Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 24. května (VS ČR) - Ve čtvrtek 20. května se uskutečnila úvodní konference k projektu Snižování rizik odsouzených prostřednictvím intervenčních programů. Do projektu, který se skládá ze tří samostatných intervenčních programů, je zapojeno celkem 11 věznic a bude financován z Norských fondů.

Z důvodu přetrvávajících protiepidemických opatření se musela nakonec konference, stejně jako všechna setkání v současnosti, konat online. Zúčastnili se jí zástupci ministerstev financí a spravedlnosti, Probační a mediační služby ČR a samozřejmě zástupci obou spolupracujících stran, Norské vězeňské služby a Vězeňské služby ČR, především ředitelé věznic a jejich odborní zaměstnanci, kteří se na realizaci projektu budou podílet. Konferenci za českou stranu zahájil náměstek generálního ředitele pro vzdělávání a odborné zacházení Simon Michailidis, za norskou pak ředitel odboru mezinárodní spolupráce Norské vězeňské služby Kim Ekhaugen.

Konference postupně představila všechny tři intervenční programy, program Motivátor, Pappaprogram a Program zaměřený na profesionální péči o uživatele drog. Každý příspěvek měl dvě základní části, v té první česká strana přiblížila, jaká jsou očekávání ve vztahu k využití daného programu v českých věznicích, a v druhé naši norští kolegové prezentovali své zkušenosti s jeho implementací v norských věznicích. Realizace projektu bude pokračovat ještě další tři roky, na jaro 2024 je plánovaná závěrečná konference, která představí a vyhodnotí jeho výsledky. 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X