Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 15.  září (VS ČR) - Druhé místo v Mistrovství České republiky ve všestranné sportovní kynologii a titul vicemistra ČR získal o víkendu příslušník VS ČR Michal Kratochvíl se svým sedmiletým německým ovčákem Forestem Srdce perly Bohemie. Soutěž pořádala Základní kynologická organizace Kutná Hora, podle národního zkušebního řádu kategorie ZVV3, což je nejvyšší stupeň vycvičenosti v ČR. 

Mistrovství se zúčastnilo 30 závodníků z celé České republiky. Závod se skládal ze tří disciplín, kterými jsou pachové práce, poslušnost a obrana. I přes náročné podmínky se Michalu Kratochvílovi a psu Forestovi podařilo vybojovat druhé místo a stát se vicemistrem republiky s celkovými 277 body, za což byl Forestovi udělen titul res. CACT (reservní čekatelství národního šampionátu práce). Tento titul byl Forestovi udělen již podruhé. Poprvé byl tímto titulem oceněn v roce 2018, kdy na Mistroství ČR ZVV3 CACT obsadil třetí místo s 273 body.

Na letošním mistrovství zabodovala tato dvojice hned dvakrát, neboť vybojovala také pohár za nejlepší poslušnost celého závodu. Z maximálních možných 100 bodů obdrželi 96 bodů.  Úspěch této dvojice je o to větší, neboť Michal Kratochvíl není zařazen na služebním místě psovoda. Se svým psem Forestem se věnuje sportovní kynologii v době osobního volna.      

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.