Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 15. června (VS ČR) - Vězeňská služba ČR se zástupci nadace Knights Foundation, Rytířů Kladno, a Adélka Holčáková dnes společně předali přednostovi dětského kardiocentra F. N. Motol Janu Janouškovi šek na 100 tisíc korun. Částka byla vybrána při nadačním utkání mezi Rytíři Kladno a BK Mladá Boleslav letos v březnu, ale kvůli pandemii nákazy Covid 19 bylo možné předat částku až až dnes.

„Chtěl bych vězeňské službě a Rytířům Kladno za tento charitativní projekt poděkovat a moc se těším na další spolupráci,“ řekl přednosta kardiocentra Jan Janoušek. „Vězeňská služba se v posledních letech aktivně zapojuje do podobných charitativních projektů a v rámci společenské odpovědnosti chce pomáhat potřebným. Proto pevně věřím, že naše společná pomoc, která byla cílena pro další nemocné děti z kardiocentra, alespoň trošku pomůže,“ uvedl náměstek generálního ředitele Simon Michailidis.

Na samém začátku byl příběh malé Adélky Holčákové, kterou postihlo v červnu 2019 úplné srdeční selhání a která v říjnu 2019 absolvovala ve FN Motol transplantaci srdce. Maminka Adélky, bývalá pracovnice GŘ VS ČR, která krátce po Adélčině srdečním selhání sama onemocněla rakovinou a podstupovala náročné chemoterapie, se stále léčí s tímto onkologickým onemocněním. Rodina se třemi malými dětmi se dostala do nezáviděníhodné situace.

Vězeňská služba proto uspořádala spolu s Nezávislým odborovým svazem Policie ČR na pomoc rodině Adélky charitativní sbírku, kterou podpořili tisíce lidí z celé České republiky. Při této sbírce se podařilo vybrat téměř 1,5 mil. korun. Při své léčbě na dětském kardiologickém oddělení Fakultní nemocnice Motol, Adélka a její rodina se potkávali s dalšími dětmi. Vznikla tak myšlenka pomoci i dalším dětem jako je ona. Proto výtěžek z benefičního březnového hokejového utkání, na kterém participovala také vězeňská služba, patří právě těmto dětem, které pomoc potřebují.

Vězeňská služba se pro dobrou věc spojila s Rytíři Kladno a ve spolupráci s jejich nadací Knights Foundation chtěla charitativním utkáním podpořit Dětské kardiocentrum FN Motol, kde Adélka prodělala náročnou operaci srdce, a dát tak i dalším dětem šanci na nový život. Benefiční hokejové utkání, které sehráli Rytíři Kladno a hokejisté z BK Mladá Boleslav, bylo tak prvním činem ve snaze pomoci dalším nemocným dětem z motolského dětského kardiocentra a také poděkováním celému týmu, který se o Adélku staral.
Spolupráce Vězeňské služby s Dětským kardiocentrem FN Motol i Rytíři Kladno bude i nadále pokračovat. V adventním čase předá VS ČR kardiocentru hračky, vyráběné odsouzenými, pro malé pacienty.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.