Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 31. října (VS ČR) - Pět desítek příslušníků Vězeňské služby ČR se minulý týden spolu s policisty, vojenskými policisty a záchranáři zúčastnily součinnostního cvičení, které se konalo v prostoru Věznice Jiřice. Celkem se cvičení kromě vězeňské služby zúčastnilo přes 200 policistů, 12 příslušníků Vojenské policie a šest zástupců Asociace dobrovolných záchranářů.

Účelem a obsahem součinnostního výcviku byla koordinace taktických zásad a postupů při společném potlačování nezákonných vystoupení vězněných osob ve střežené části věznice. Samotným cílem cvičení pak bylo navodit co nejreálnější podmínky výcviku v rámci přijímaných opatření proti možným nezákonným vystoupením vězněných osob, seznámit příslušníky PČR zařazené v pořádkové jednotce, příslušníky Vojenské policie a příslušníky HZS ČR se specifickým prostředím věznice. 

Cvičení mělo za úkol společně sjednotit postupy při zákroku pod jednotným velením, kdy velitelem zákroku je policista. Nacvičovala se také výměna informací a zkušeností s výcvikem a zajištění první pomoci zraněným osobám. V rámci cvičení byla zřízena tři stanoviště, na kterých byly procvičovány jednotlivé činnosti. Zdravotnické zabezpečení celé akce pak zajišťovala zdravotnické posádka zdravotnického zařízení ministerstva vnitra.

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X