Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 27.  července (VS ČR) - Veřejnou sbírku s cílem získat prostředky na  nový typ onkologické léčby pro dlouhodobě nemocného příslušníka vězeňské služby z věznice Pardubice vyhlašuje vedení věznice spolu s  NOS PČR při této věznici. Sbírka byla zahájena 9. července a potrvá do 31. října 2020.

Osmačtyřicetiletý Petr Moravec, který slouží ve Věznici Pardubice od roku 2009, onemocněl v květnu 2019 agresivním onkologickým onemocněním. Od té doby zvládl těžkou operaci, prošel několika cykly chemoterapií a biologickou léčbou, které ale nepřinesly očekávaný výsledek.
Jeho rodina pátrala po všech nových možnostech léčby v Česku i v zahraničí a našla novou nadějnou léčbu. Tou je imunoterapie - léčbu dendritickými buňkami a T buňkami izolovaných z vlastní krve. Bohužel tato léčba je finančně velice náročná a pojišťovna ji nehradí.
Jestliže chcete pomoci a finančně podpořit léčbu tohoto onemocnění, můžete do sbírky přispět převodem nebo vkladem finanční částky na transparentní sbírkový účet vedený u České spořitelny. Rodina, vedení i všichni pravovníci věznice Pardubice předem děkují za každý finanční dar, který jejich kolegovi umožní podrobit se této léčbě.

Číslo účtu: 5773240359 / 0 8 0 0
Variabilní symbol: 25330



Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.