Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 8. května (VS ČR) - Prezident republiky Miloš Zeman dnes jmenoval náměstka generálního ředitele Vězeňské služby ČR Romana Záhorského do hodnosti brigádního generála. Roman Záhorský je ve služebním poměru u Vězeňské služby ČR 28 let. Nastupoval jako řadový dozorce do Věznice Heřmanice a postupně se vypracoval na pozici zástupce ředitele věznice, odkud odešel dělat ředitele Vazební věznice Ostrava. Později souběžně s touto pozicí zastával i funkci regionálního ředitele. V únoru letošního roku přešel na Generální ředitelství Vězeňské služby ČR na  post náměstka generálního ředitele pro bezpečnost a kontrolu.

Roman Záhorský byl jedním z nejdéle sloužících ředitelů Vazební věznice Ostrava a jako regionální ředitel koordinoval největší oblast č. 4, do níž spadají Věznice Břeclav, Heřmanice, Karviná, Kuřim, Mírov, Rapotice, Znojmo, Vazební věznice Olomouc, Ostrava a Věznice a ústavy pro výkon zabezpečovací detence Brno a Opava.

Současně si dnes z rukou prezidenta převzal jmenovací dekret generální ředitel VS ČR Petr Dohnal, který byl na podzim povýšen do hodnosti generál poručíka, a ředitelka Věznice Světlá nad Sázavou Monika Myšičková, která byla tehdy povýšena do hodnosti brigádní generálky. 

red

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X