Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RÝNOVICE 23. prosince (VS ČR) - Řediteli Věznice Rýnovice Petru Veselému se podařil neobvyklý kousek, když doslova vlastnoručně chytil vězně na útěku, který se před půl rokem nevrátil z přerušení výkonu trestu do rýnovické věznice.

"Nedaleko nákupního centra v Jablonci nad Nisou jsem si všiml muže, který se nápadně podobal odsouzenému, který byl na útěku od června 2022. Zastavil jsem tedy auto, zavolal telefonicky policejní hlídku a sám jsem podezřelého začal sledovat," líčí ředitel rýnovické věznice okolnosti zadržení uprchlého vězně. Odsouzený si ale všiml přijíždějícího policejního vozu a začal se z místa rychle vzdalovat. "Když odsouzený začal přecházet silnici, zastoupil jsem mu cestu a oslovil ho zákonnou výzvou: ,Vězeňská služba, jménem zákona, ukažte mi doklady, jste osobou, která je podezřelá, že se nevrátila z přerušením výkonu trestu a je na útěku,´ " pokračuje ředitel Veselý v popisu událostí. Muž se podle něj začal vymlouvat, že nic neprovedl a ať ho nechá jít, že žádné doklady stejně nemá. "Chytil jsem ho tedy za mikinu a vedl k nedaleké policejní hlídce. Tam nakonec přiznal, že je skutečně hledanou osobou a vzdal se policistům," uzavírá ředitel Veselý a dodává, že vězně na útěku poznal i přesto, že od svého útěku výrazně zhubl. 

Přerušení výkonu trestu bylo odsouzenému muži uděleno jako odměna, aby mohl navštívit svoji nemocnou družku, s níž má dvě děti.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X