Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

První letošní závod Yellow Ribbon Run je úspěšně za námi. Trať největšího běžeckého závodu v České republice, Sportisimo 1/2Maratonu Praha, v sobotu 1. dubna pokořilo 38 běžců, jejichž trička nesla nejen žlutou stužku, ale i výzvu „Dejme vězňům druhou šanci!“. Se žlutou stužkou však pražskými uličkami a trasou, nabízející pohledy na historické krásy Prahy, neběželi pouze oni sami. Na svá startovní čísla si ji připnuli i mnozí další, kteří tím dali najevo, že i člověk s trestní minulostí má naději na nový život. Dát druhou šanci je bezesporu jedním ze základních předpokladů, jak předcházet opakovanému páchání trestné činnosti a chránit potenciální oběti trestných činů. Část ze zmíněných 38 běžců tvořili zaměstnanci firem, které se staly partnery Yellow Ribbon Run a z nichž mnohé mají zkušenost se zaměstnáváním lidí ve výkonu i po výkonu trestu. Nechyběli mezi nimi ani zástupci pořadatelů žluté stužky, tedy Probační a mediační služby ČR, neziskové organizace Rubikon Centrum a Vězeňské služby ČR z řad generálního ředitelství a věznic ve Světlé nad Sázavou a Stráži pod Ralskem. Pod Yellow Ribbon Run vyběhlo i několik účastníků ze zahraničí.

Zajímavosti o Yellow Ribbon Run ze Sportisimo 1/2Maratonu Praha

  • Nejlepší běžec Yellow Ribbon Run, zaměstnanec Vězeňské služby ČR, doběhl do cíle za 81 minut na celkovém 158. místě, přičemž na start Sportisimo 1/2Maratonu Praha se postavilo 11.500 běžců.
  • Jako druhý a celkově 171. zdolal půlmaratonskou trasu zaměstnanec firmy Kostelecké uzeniny, zlatého partnera Yellow Ribbon Run.
  • Nejlepší žena běžící v rámci Yellow Ribbon Run pochází z řad příslušníků vězeňské služby a cílovou rovinkou proběhla po 99 minutách.
  • Yellow Ribbon Run měl na Palachově náměstí, které je startovním i cílovým místem pražského půlmaratonu, vlastní stánek – fanzónu jako zázemí pro běžce, partnery a fanoušky.
  • Letáčky se stužkami běžcům a fanouškům rozdávaly dobrovolnice, kterým patří veliké poděkování.

Dalším závodem Yellow Ribbon Run bude dne 7. května Volkswagen Maraton Praha. Na jeho trať se vypraví i ti, kteří poběží za svoji budoucnost, tedy běžci z řad vězněných osob.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X