Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIM 1. srpna (VS ČR) V rámci projektu Yellow Ribbon Run navštívili zaměstnanci, vězni ze skupiny Wsedě, Petr Čtvrtníček a jeho hosté Andělský kemp. Ten pořádá už druhým rokem pro děti vězněných osob Mezinárodní vězeňské společenství. Těchto jednatřicet dětí letos tráví jeden týden prázdnin v Penzionu Svojanov.

V listopadu 2018 měla skupina Wsedě své hudební vystoupení v Senátu ČR v rámci projektu Pět tváří zdi. Ten cílí na sociálně znevýhodněné děti, a protože cílem Žluté stužky je pomáhat a dát druhou šanci propuštěným vězňům, našlo se společné téma, jehož výsledkem byla nabídka účasti skupiny Wsedě při zpestření pobytového dne dětí na kempu. 

Program byl koncipován v hudebním pojetí. Nejdříve malý koncert skupiny Wsedě s hercem, moderátorem a také bubeníkem Petrem Čtvrtníčkem, který dlouhodobě podporuje projekt Yellow Ribbon Run. Ten zajistil prostřednictvím firmy kytary.cz žesťové bubínky, triangly, rumba koule, tamburínky pro hudební workshop. V rámci tohoto workshopu se staly děti na malou chvíli členy kapely, kde s ní zpívaly a doprovázely ji na tyto doprovodné nástroje. Děti toto hraní velice bavilo a byly nesmírně nadšené z toho, že jim tyto nástroje zůstaly jako vzpomínka na skvěle prožitý den.

V odpoledních hodinách se zaměstnanci, vězni i Petr Čtvrtníček zúčastnili sportovního odpoledne a na závěr byl uspořádán společný táborový oheň.

Jak řekla  výkonná ředitelka Mezinárodního vězeňského společenství Gabriela Kabátová: "Děti nemohou za své rodiče. Děti vězňů ale nesou trest spolu se svým rodičem. Prožívají izolaci od táty nebo mámy a odborníci tvrdí, že situace je srovnatelná s prožitkem úmrtí rodiče, až na to, že tyto děti nikdo nelituje, ba právě naopak. Děti vězňů jsou ve stresu, osamocené, za svou situaci se stydí a nesdílejí ji. Ve skupině dětí, které mají stejný osud se mohou ale snáze otevřít a o problému hovořit."

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.