Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 18. února (VS ČR) - Nedávno jsme psali o příslušníkovi z Věznice Všehrdy, který svojí bleskurychlou reakcí pomohl k záchraně ročního pohřešovaného chlapce, kterého v kradeném voze unesl v tu chvíli neznámý pachatel. Tento příběh má šťastný konec. Poděkování si zaslouží i další zaměstnanci a zaměstnankyně Vězeňské služby ČR.

Jednou z nich je příslušnice Vazební věznice Hradec Králové. Ta pod pseudonymem Iris Herman vydala sbírku básní s názvem Na křídlech motýla, Na křídlech vážky. Knihu darovala na benefiční portál Pomáhám přírodě a celý výtěžek z prodeje šel na podporu provozu záchranné stanice pro zraněné a handicapované živočichy v Jaroměři.

Benefici se věnuje další kolegyně z kynšperské věznice, Alexandra Pokorná. Každoročně organizuje adventní benefiční koncerty v Krajkové a veškeré výtěžky z koncertů jsou vždy věnovány potřebným. Například pomohly muži z Kynšperka nad Ohří, který přišel při úrazu elektrickým proudem o sluch, obě ruce a nohu, na úpravu bezbariérového bytu. Rok předtím přispěly jinému spoluobčanovi, který zůstal po autonehodě ochrnutý na invalidním vozíku, na vybavení bezbariérového bydlení.

Poslední dnešní příběh je z Věznice Ostrov. Strážný Jan Karták byl na cestě ze služby svědkem dopravní nehody, kdy řidička osobního vozidla dostala smyk a po nárazu do projíždějícího kamionu skončila na střeše mimo vozovku. Příslušník byl u vozidla první, zjistil, že řidička je v bezvědomí a dýchá, zavolal pomoc a řídil se do příjezdu sanitky pokyny operátora záchranné služby. Začátek jeho záchranné mise zachytila jeho palubní kamera.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X