Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 29.  července (VS ČR) - Vězeňská služba ČR má ve svých řadách úspěšného sportovce a zápasníka MMA (Mixed martial arts - Smíšená bojová umění). Michal Ryba pracuje u Vězeňské služby od roku 2016, v současné době jako dozorce ve věznici Kuřim je pracovně zařazen na speciálním oddělení mladistvých, sexuálních deviantů a výkonu kázeňských trestů. 

„Během této doby jsem poznal mezi příslušníky neskutečné množství skvělých lidí a kamarádů, se kterými jsem v kontaktu a na které velmi často vzpomínám, i když jsou služebně zařazeni úplně někde jinde, jako například ve Vazební věznici Praha – Ruzyně. Skvělé kolegy mám i v místě mého současného výkonu služby, ve Věznici Kuřim,“ říká Michal Ryba

Michal Ryba se bojovým sportům věnuje od dvanácti let. V té době se tyto sporty netěšily takové oblibě jako dnes a thajský box nebo MMA v České republice téměř nikdo neznal. Měl, dle vlastních slov, velké štěstí, že tehdy začal trénovat v brněnské tělocvičně Jetsaam gym pod vedením jejího majitele Martina Karaivanova, úspěšného bývalého reprezentanta České republiky v thajském boxu. V tomto klubu působí dodnes. V průběhu let přešel z thai boxu do profesionálního boxu. 

Michal je bývalý reprezentant České republiky v thajském boxu (2010 - účast na mistrovství Evropy v Itálii, 2013 - 3. místo na mistrovství Evropy v Portugalsku, 2014 - 4. až 5. místo na mistrovství světa v Malajsii), 2016 - profesionální vícemistr Evropy WKN v kick boxu v Belgii, 2020 - účastník projektu Oktagon Underground.

K dnešnímu dni má Michal na svém kontě více jak 50. profesionálních zápasů a ke svým největším úspěchům řadí tituly Mistra České republiky v thajském boxu 2011 a vítěze Czech Open 2015.

„K vězeňské službě se vždy hrdě hlásím a rád ji propaguji. Jsem rád, že při svém povolání můžu provozovat sport, který se stal mojí životní cestou. Rád bych poděkoval za vstřícný přístup k mým občasným potřebám, které se týkají mé náročné sportovní přípravy, ředitelce věznice Gabriele Slovákové a Radku Bártovi,“ dodává.

V pátek 31. července čeká Michala zápas v boxu na šest kol s polským soupeřem.

 

Foto: Jan Jirkovský

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.