Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 29. června (VS ČR) - Po téměř čtyřleté pauze, způsobené nepříznivou epidemickou situací, se během druhého červnového týdne uskutečnil na zotavovně Pracov přebor vězeňské služby ve střelbě ze služebních zbraní. V letošním roce pořadatelé navrhli a zrealizovali množství nových, velmi zajímavých střeleckých situací. Přeborů se zúčastnily téměř tři desítky střelců ze celé VS ČR.

Pozvání rovněž přijali příslušníci Sboru vězeňské a justiční stráže Slovenské republiky. Závodníci si v rámci jednotlivých stanovišť prověřili střelbu ze služebních zbraní v různých střeleckých situacích a polohách, a to z pistole CZ 75 a ze samopalu Scorpion EVO 3 A1. Střelci si v průběhu soutěže prověřili a posunuli své limity ve střeleckých dovednostech a rovněž si odnesli i velmi cenné praktické zkušenosti, které následně mohou uplatnit ve výkonu služby. Střelecké situace byly navrženy tak, aby ověřily, zda mají příslušníci zažité základy bezpečné manipulace se zbraní a dokážou přesně a rychle střílet jak zpoza krytu, tak i za pohybu.

Rovněž byly prověřeny manipulační dovednosti, jako je tasení zbraně, přebití nebo přechod na záložní zbraň. Střelecká soutěž byla hodnocena dle mezinárodních pravidel IPSC. Přestože od posledních Přeborů utekla poměrně dlouhá doba, podařilo se organizátorům, odboru vězeňské a justiční stráže generálního ředitelství, realizovat střeleckou soutěž na velmi dobré úrovni s kladnými ohlasy od všech zúčastněných. Titul přeborníka VS ČR získal v kategorii muži ppor. Petr Krčka z Věznice Horní Slavkov a v kategorii ženy npor. Zuzana Helebrantová z Vazební věznice Teplice.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X