Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 29. května (VS ČR) - Ještě několik dní zbývá pro podporu vydání pohádkové knihy Filipínek, kterou napsal a k vydání připravuje dozorce z Vazební věznice Praha Ruzyně.   Vydání knihy lze podpořit na portálu Pointa.cz.  

Hrdinou knihy je lesní skřítek Filipínek, který na každé stránce knihy prožívá úžasná dobrodružství a s pomocí svých přátel i pána lesa se připravuje na poslední, nejdůležitější boj ve svém životě. Autor, Marek Šnábl, tak zavádí čtenáře do krásného a tajemného lesního světa plného zvířátek, kouzelných bytostí a kvetoucích luk, který čtenáři přibližují i pozoruhodné ilustrace Martina Stehlíka, který je současně i grafikem celé knížky.
"Přes dvacet let se denně pracovně stýkám s lidmi, kteří se dostali za hranu zákona a skončili ve věznici. Jejich životy mě v mnohém obohacují, ale zároveň mi otevírají oči a připomínají, jak je důležité si v sobě udržet dobro a nevpouštět zlo,“ říká autor Marek Šnábl.
Šnáblova kniha má silný příběh; každá kapitola má určité poslání a nejen malého čtenáře tak vybízí k zamyšlení. Ukazuje, jak potřebné je nezištně pomáhat druhým, a zároveň varuje před sebestředností, nenávistí a zlobou. A právě s tou nakonec hlavní hrdina svede nejtěžší boj v životě. Kniha je psána neobyčejně kultivovaným a prostým jazykem a je velmi čtivá a snadno přístupná jak dětem, tak dospělým.

Pohádková kniha je určena především dětem od sedmi let, ale i jejich rodičům či prarodičům… A vlastně všem čtenářům, kteří mají rádi pohádkové a dobrodružné příběhy s trochou tajemna.

Vydání knihy lze podpořit na portálu Pointa.cz (http://bit.ly/KupFilipinka)

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.