Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 4. prosince (VS ČR) - Více než stovku ručně ušitých hraček předal ředitel Věznice Bělušice zástupcům dětské pohotovosti Fakultní nemocnice Motol. Již tradičně tak Vězeňská služba ČR obdarovala malé pacienty fakultní nemocnice v době mikulášských nadílek. Hračky v letošním roce vyrobili odsouzení z Věznice Bělušice. Pod dohledem odborných zaměstnanců sami z vlastní iniciativy designově navrhli, ušili a vyrobili postavy Mikuláše, čerta i anděla v životní velikosti. Ti teď budou až do Vánoc sedávat s dětmi v čekárně a zpříjemní jim tak dobu čekání na vyšetření. Ostatní hračky budou mít děti k dispozici v nemocniční herně, případně si některé budou moci odnést domů jako odměnu za statečnost.

Hračky si v nemocnici převzaly sestřičky, které se starají o malé pacienty. Koordinátorka psychosociální intervenční služby Alice Řezníčková vzájemnou spolupráci velmi oceňuje: „Na hračky od vězeňské služby se vždycky moc těšíme. Našim malým pacientům pomáhají zvládat mnohdy velmi náročné situace. A zvlášť děti, které jsou zde hospitalizované, ocení, že s nimi plyšový kamarád z nemocnice může také odejít domů.“

Spolupráci s FN v Motole navázala Vězeňská služba ČR již v roce 2019, kdy bylo na oddělení dětského kardiocentra transplantováno srdce tehdy pětileté Adélce, dceři a vnučce zaměstnankyň vězeňské služby. Na podporu rodiny Adélky byla uspořádána Nezávislým odborovým svazem Policie ČR a Vězeňskou službou ČR peněžní sbírka, která pomohla rodině v tíživé situaci. Současně se Vězeňská služba ČR pro dobrou věc spojila s hokejovým týmem Rytíři Kladno a na nadačním zápase v březnu 2020 byla vybrána částka 100 tisíc Kč na podporu dětského kardiocentra FN Motol. Od té doby pokračuje spolupráce vězeňské služby s FN Motol a to nejen na Mikuláše, ale také například na Valentýna.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X