Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 9. prosince (VS ČR) – Nebývalou odvahou a zároveň pohotovou reakcí pomohla skupina jedenácti studentů Akademie Vězeňské služby ČR při pokusu o záchranu života seniora ve Stráži pod Ralskem. Generální ředitel vězeňské služby tento jejich čin ocenil medailí za statečnost.

Začátkem října byli frekventanti Akademie VS ČR svědky sebevražedného chování obyvatele domova pro seniory ve Stráži pod Ralskem. Příslušníci vězeňské služby se ihned zapojili do řešení této mimořádné situace. Skupina studentů z řad našich příslušníků se snažila zamezit jednání seniora, zatímco druhá skupina organizovala záchranné práce. Všichni naprosto profesionálně zareagovali a v činnostech souvisejících se záchranou lidského života, včetně nepřímé masáže srdce, pokračovali až do příjezdu složek integrovaného záchranného systému.

Generální ředitel tak udělil všem jedenácti příslušníkům ocenění za příkladné jednání v krizové situaci, zejména ocenil profesionální přístup našich kolegů, přestože jsou v řadách vězeňské služby poměrně krátce. Aktuálně prochází nástupním kurzem, kde se mj. právě i na mimořádné situace tohoto charakteru připravují.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X