Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 5. února (VS ČR) - Vězeňská služba ČR otevřela v úterý ve Věznici Ostrov nově zrekonstruovanou ubytovnu, a tím navýšila svou ubytovací kapacitu o téměř 180 míst.
"Nově otevřená ubytovna není pouze novou ubytovací kapacitou této věznice a celé vězeňské služby, ale také příkladem postupného vylepšování ubytovacích standardů odsouzených osob. Stává se tak aktuálně nejmodernější ubytovací kapacitou, které má vězeňská služba k dispozici," uvedl generální ředitel VS ČR Petr Dohnal při slavnostním otevření ubytovny.
Rekonstrukce ubytovny K neznamená jen 178 nových míst pro odsouzené při dodržení minimální plochy na jednoho odsouzeného 6 m2,, a to v jednolůžkových či dvoulůžkových ložnicích, ale také také významné zlepšení pracovních podmínek a pracovního prostředí pro personál vězeňské služby. Bylo vybudováno stanoviště pro výkon dozorčí služby s kamerovým dohledem a nové kanceláře pro práci odborných pracovníků oddělení výkonu trestu.
Rekonstrukce ubytovny byla zahájena v roce 2016 a její celková cena tvoří 93,7 mil. Kč. V rámci nově zrekonstruovaných prostor byl instalován zcela nový typ posuvných kovových dveří ložnic, které zatím v žádné jiné věznici v ČR nejsou. Hygienické koutky jsou vybudovány v každé z ložnic v provedení antivandal, stejně tak jsou provedena osvětlovací tělesa.
Na rekonstrukci ubytovny K se v rámci pomocných prací podíleli rovněž odsouzení. Od května do října na stavbě pracovalo v průměru 10 odsouzených, kteří odpracovali bezmála 11 000 hodin.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.