Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 7. srpna (VS ČR) - Generální ředitel Vězeňské služby ČR Petr Dohnal navštívil ve dnech 5. až 6. srpna Slovensko. Cílem této krátké pracovní návštěvy bylo podepsání nové Dohody o spolupráci mezi Vězeňskou službou České republiky a slovenským Sborem vězeňské a justiční stráže a dále výměna informací a zkušeností v souvislosti s opatřeními, která vězeňské služby napříč Evropou přijaly v souvislosti s pandemií Covid-19.
Vězeňské služby obou zemí dlouhodobě udržují velmi intenzivní kontakty. To dokládá také skutečnost, že téměř každá slovenská věznice má v České republice svého partnera. Nová dohoda o spolupráci upravuje formu a podmínky společných aktivit, mezi které patří vzájemná účast na odborných setkáních – seminářích či konferencích, výměnné stáže, bilaterální spolupráce jednotlivých věznic či možnost využití rekreačních zařízení. Platnost stávající dohody vypršela v červnu letošního roku.
Součástí programu byla také návštěva Vazební věznice Bratislava, která v nedávné době prošla velmi rozsáhlou rekonstrukcí. Kromě prohlídky rekonstruovaných prostor, vybavení a zabezpečení věznice se generální ředitel zajímal především o realizaci praktických opatření přijatých k zabránění šíření nákazy.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X