Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 25. června (VS ČR, jmk.cz) - Bezpečnost věznic v oblasti jižní Moravy není po čtvrtečním ničivém tornádu ohrožena. Vězeňská služba ČR komunikuje s orgány místní samosprávy a se složkami integrovaného záchranného systému v zasažených oblastech o případném nasazení pracovníků z řad odsouzených k odklízení trosek. Společně s Nezávislým odborovým svazem Policie ČR a Vězeňskou duchovenskou péčí zřizuje transparentní sbírkový účet pro pomoc lidem z jižní Moravy. Číslo účtu s příslušným variabilním symbolem, na který budou dárci moci přispět, bude zveřejněno v průběhu dnešního dne na webu www.vscr.cz a našich sociálních sítích.

Vězeňská služba sice během čtvrteční živelní pohromy zaznamenala škody na majetku, nejsou ovšem takového rozsahu, že by to znamenalo ohrožení zabezpečení věznice v oblasti. Vězeňská služba svolala krizový štáb, který mimo jiné sestavuje pracovní týmy složené z vězněných osob, které budou pomáhat s odklízením následků katastrofy. Orgánům místní samosprávy sbor nabízí i další formy pomoci a spolupráce. Odborní zaměstnanci z řad psychologů a kaplanů jsou dále připraveni okamžitě pomoci odbornou intervencí, a počítá se i se zavedením zvýhodněných sociálních půjček pro zaměstnance postižené řáděním tornáda.    

  

Aktuální a průběžné informace můžete taktéž dnes sledovat na tomto místě nebo na Facebooku a Twitteru Vězeňské služby ČR.

 

Předem Vám děkujeme za Vaši solidárnost a pomoc!

Použité fotografie: Lukáš Garčic

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X