Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 25. května (VS ČR) - Dne 20. června 2023 se již po osmé uskuteční běžecký závod s názvem Yellow Ribbon Run (YRR). Tento běh, který každý rok přitahuje stále větší zájem veřejnosti, má letos speciální zaměření na ženy s trestní minulostí. Více než 200 závodníků již vyjádřilo solidaritu s jejich specifickými potřebami a další se chystají zapojit do této akce, která se opět koná v Aktivním lesoparku Řepy v Praze.

Běh a akce na podporu integrace lidí s trestní minulostí se letos koná ve spolupráci s projektem RUBIKON Centra Naplnění Bankok Rules v ČR, zaměřeným na trestané ženy. Do běhu se může zapojit veřejnost, pro děti bude uspořádán dětský závod i program.Patronkou dětí YRR je moderátorka České televize Barbora Černošková. V rámci dětského programu bude o děti pečovat spolu s dalšími moderátory České televize. Podpořit je přijde také biatlonista Michal Krčmář. Ambasadorem projektu je herec a scénárista Petr Čtvrtníček. Běh pro děti i veřejnost zajišťuje sportovec a filantrop Tomáš Slavata. O hudební program se postará kapela Gipsy Brothers s Davidem Krausem.

Díky osvětě Yellow Ribbon Run můžeme veřejnosti přiblížit téma lidí s trestní minulostí i práci Vězeňské služby ČR (VS ČR). Projekt narůstá každým rokem, a proto jsem se rozhodl za Vězeňskou službu ČR podpořit osamostatnění projektu pod organizaci Žlutá stužka. VS ČR otevírá dveře projektům mnoha neziskových organizací. Závody Yellow Ribbon Run, přímo ve věznicích, se těší velké popularitě, jak u zaměstnanců, tak samotných odsouzených, pro které znamenají motivaci, zejména smysluplně zvládnout těžké období ve výkonu trestu a prostřednictvím sportu také po propuštění z výkonu trestu. Proto bude VS ČR podporovat aktivity Žluté stužky i do budoucna“, říká generální ředitel VS ČR Simon Michailidis.

Projekt Yellow Ribbon si klade za cíl osvětu a podporu integrace lidí s trestní minulostí. Hlavním posláním je odbourávat předsudky, dát lidem druhou šanci na slušný život a přispět tak k prevenci kriminality, snížení recidivy a zvýšení bezpečnosti ve společnosti. Každoroční nárůst počtu účastníků a podporovatelů tématu svědčí o tom, že se akce stává stále významnější.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X