Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 17. září (VS ČR) - Sbor Vězeňské a justiční stráže Slovenské republiky pořádal v termínu 7. – 11. září 2020  ve školícím středisku Santovka kynologický přebor ve všestranné služební kynologii, kterého se zúčastnili i psovodi a služební psi Vězeňské služby České republiky. Samotná soutěž se skládala ze třech disciplín (stopa, poslušnost, obrana) a reprezentanti vězeňské služby z věznice Stráž pod Ralskem Šárka Nováková se služebním psem Samirem a z věznice Vinařice Marek Reindl se služebním psem Awaxem obsadili v celkovém pořadí čtvrté respektive osmé místo.

Celkovým vítězem, již potřetí za sebou, se stal Matúš Hovanec se služebním psem Arniem z věznice Košice. Dílčím úspěchem našich reprezentantů bylo i umístění na stupních vítězů (na třetím místě v disciplíně stopa - Nováková, Samiro a na druhém místě v disciplíně poslušnost - Reindl, Awax).

Celkové třetí místo v soutěži družstev tak potvrdilo kvalitní připravenost psovodů a služebních psů Vězeňské služby České republiky v porovnání s kolegy ze Slovenska.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.