Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 12. listopadu (VS ČR) -  Ve dnech 9. a 10. listopadu se uskutečnila 25. Konference vedoucích představitelů vězeňských a probačních služeb, kterou každoročně připravuje Rada Evropy pro své členy. Letošní ročník však byl výjimečný svou přípravou a především svou formou, protože jako většina činností letošního roku byl poznamenán pandemií koronaviru.

Původně plánované červnové setkání v irském Dublinu bylo odloženo na listopad a přesunuto do sídla Rady Evropy ve Štrasburku. Ani zde ale nebylo možné s ohledem na druhou vlnu pandemie v Evropě uspořádat klasickou konferenci a tak poprvé v historii proběhla online formou.

Pandemie nově definovala také hlavní téma konference: „Covid-19: výzvy, zkušenosti a strategie do budoucna“. Diskuzní workshopy, ve kterých vybrané země představily dosavadní průběh pandemie ve svých administrativách, přijatá opatření a dosažené výsledky, probíhaly odděleně pro vězeňské a probační služby. Příležitost prezentovat své zkušenosti v této oblasti více než stovce účastníků dostala také Vězeňská služba České republiky.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X