Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 11.  prosince (VS ČR) - Pohádková kniha Filipínek o lesním skřítkovi, kterou napsal kolega, dozorce z Vazební věznice Praha Ruzyně, Marek Šnábl, už vyšla a je k dostání ve všech knihkupectvích a na knižních e-shopech. Díky svému poutavému a napínavému příběhu a krásným ilustracím Martina Stehlíka, který je současně i grafikem celé knížky, je Filipínek skvělým tipem na vánoční dárek především pro děti od sedmi let, ale i pro jejich rodiče, a všechny ostatní čtenáře, kteří mají rádi pohádkové a dobrodružné příběhy s trochou tajemna.

Autor, Marek Šnábl, zavádí čtenáře do krásného a tajemného lesního světa plného zvířátek, kouzelných bytostí a kvetoucích luk, který čtenáři přibližují i pozoruhodné Stehlíkovy ilustrace. Knihu o Filipínkovi vydalo nakladatelství Pointa na základě úspěchu jarní crowdfundingové kampaně.   

„Přes dvacet let se denně pracovně stýkám s lidmi, kteří se dostali za hranu zákona a skončili ve věznici. Jejich životy mě v mnohém obohacují, ale zároveň mi otevírají oči a připomínají, jak je důležité si v sobě udržet dobro a nevpouštět zlo,“ říká autor Marek Šnábl.

Šnáblova kniha zaujme silným příběhem; každá kapitola má určité poslání, a nejen malého čtenáře tak vybízí k zamyšlení. Ukazuje, jak potřebné je nezištně pomáhat druhým, a zároveň varuje před sebestředností, nenávistí a zlobou. A právě s tou nakonec hlavní hrdina svede nejtěžší boj v životě. Kniha je psána neobyčejně kultivovaným a prostým jazykem a je velmi čtivá a snadno přístupná jak dětem, tak dospělým.

Knihu Filipínek předal autor také generálnímu řediteli Vězeňské služby ČR Petru Dohnalovi, jako poděkování za podporu, kterou vězeňská služba vydání knihy věnovala.

https://www.luxor.cz/product/filipinek-zbo000387828

https://www.dumknihy.cz/filipinek

https://www.kosmas.cz/knihy/283881/filipinek/

https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/filipinek-285255567

https://www.booktook.cz/p/filipinek/

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.