Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 10. prosince (VS ČR) - Dnes uplynuly dva roky od tragické události v ostravské fakultní nemocnici, při níž aktivní střelec zabil v čekárně traumatologikého oddělení sedm lidí, z toho dva příslušníky Vězeňské služby ČR: nstrm. Petra Langa a pprap. Petra Šorma.

Příslušník Věznice Heřmanice Petr Lang zemřel tragicky ve věku 49 let. V osudný den doprovázel na ošetření do fakultní nemocnice dceru, kterou hrdinsky zachránil obětováním vlastního života. Petr Lang byl ve služebním poměru příslušníka Vězeňské služby ČR od 1. července 2005. Po celou dobu trvání služebního poměru vykonával funkci strážného oddělení vězeňské stráže. Svým profesionálním přístupem k plnění služebních úkolů byl příkladem pro ostatní příslušníky, byl vždy přátelský, veselý a spolehlivý. Petr Lang po sobě zanechal manželku Lenku a dvě dcery, tehdy osmadvacetiletou Natálii a třináctiletou Lucii.
Příslušník Věznice Ostrava Petr Šorm zahynul ve svých 39 letech. Sloužil u Vězeňské služby ČR od 15. 12. 2010 jako strážný - řidič oddělení vězeňské stráže. Byl vždy přátelský, spolehlivý, v pracovním kolektivu a mezi kolegy velmi oblíbený a veškerý svůj volný čas věnoval své milované rodině a v posledním období i stavbě nového rodinného domu. Se svou manželkou - lékařkou onkologického oddělení Fakultní nemocnice Ostrava, která denně bojuje o životy druhých, měl syna Jaroslava, kterému bylo v době tragédie devět let.

Vězeňská služba si připomíná památku svých zemřelých kolegů a vyzývá všechny, kteří je znali, stejně jako další oběti onoho útoku, aby jim věnovali tichou vzpomínku. 

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X