Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 2. prosince (VS ČR) - V úterý 30. listopadu se pod záštitou Ministerstva spravedlnosti ČR uskutečnilo již druhé bilaterální česko-ukrajinské online setkání odborníků na vězeňství. Výměna informací, zkušeností a dobré praxe začala před rokem na žádost ukrajinské strany.

První informativní online schůzka se konala v lednu letošního roku a Vězeňská služba ČR na ní představila základní okruhy své práce a činností. V průběhu roku pak poskytla ukrajinským partnerům řadu legislativních norem a elektronicky zodpověděla široký okruh otázek.

Na úterním online setkání zástupci Vězeňské služby ČR postupně představili problematiku využívání ubytovacích kapacit a legislativní požadavky v této oblasti včetně oddělování různých kategorií vězněných osob. Hovořilo se také o systému vzdělávání českého vězeňského personálu, ukrajinským kolegům byl podrobně přiblížen systém základní odborné přípravy příslušníků a občanských zaměstnanců Vězeňské služby ČR.

V následné odborné diskusi se ukrajinští odborníci zajímali také o možnosti využívání internetu vězněnými osobami, výkon duchovní služby v českých věznicích, způsob spolupráce probační a mediační služby s vězněnými osobami či následné a specializační vzdělávání vězeňského personálu včetně managementu.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X