Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 30. září (VS ČR) - Dne 27. září se v Praze uskutečnila závěrečná konference česko-saského projektu „Justice CZ-SN“. V projektu figurovalo celkem osm věznic na české a saské straně, jejichž zástupci v rámci konference podepsali dohody o spolupráci. Vzájemné kontakty a výměna zkušeností tak budou pokračovat i po formálním skončení projektu financovaného z prostředků Evropské unie.

Konferenci symbolicky zahájili náměstek ministra spravedlnosti Karel Dvořák a generální ředitel vězeňské služby genmjr. Simon Michailidis. Vzdáleně, cestou video-pozdravu, podpořila česko-saskou spolupráci také saská ministryně spravedlnosti Katja Meier. Mezi dalšími hosty byli mimo jiné zástupci Velvyslanectví SRN v Praze a Generálního konzulátu ČR v Drážďanech, představitelé Kontaktní kanceláře Svobodného státu Sasko v Praze nebo zástupce poskytovatele dotace z Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

V rámci konference prezentovali zástupci věznic své poznatky získané během studijních návštěv svých partnerských institucí na druhé straně hranice. V závěru pak ředitelky a ředitelé "vězeňských párů" (Bělušice-Waldheim, Nové Sedlo-Chemnitz, Ostrov-Dresden a Rýnovice-Bautzen) podepsali dohody o další spolupráci. Tyto dokumenty symbolicky stvrdily deklarované nadšení a ochotu pokračovat ve výměně zkušeností.

Závěrečné setkání završilo dva roky trvající projekt, jehož realizace byla možná díky prostředkům z Evropského fondu pro regionální rozvoj a Programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi Svobodným státem Sasko a Českou republikou pro léta 2014-2020.

https://www.vscr.cz/media/english/news/2021/september/logo-erdf-a-programu.png

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X