Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 11. května (VS ČR) – V rámci Volkswagen Maratonu Praha se v neděli 6. května na trasu dlouhou 42,195 km vydalo 29 běžců, na jejichž tričku se nacházela žlutá stužka a výzva Dejme vězňům druhou šanci!. Tím společně poukazovali na problematiku nezaměstnanosti lidí s trestní minulostí. I ti se na maratonskou trať vydali: „Je skvělé, že s námi běží maraton i bývalí odsouzení, kterým se úspěšně podařilo zapojit do života po propuštění. Někteří z nich s projektem Yellow Ribbon začali běhat ještě ve vězení. S podporou okolí to prostě funguje a s pevnou vůlí, kterou uběhnutím maratonu určitě prokazují, mají velkou šanci svůj život vzít za správný konec,“ uvedla Gabriela Slováková, ředitelka Věznice Světlá nad Sázavou, která Běh se žlutou stužkou přivezla ze Singapuru. Dalších šest běžců se žlutou stužkou si trať půlilo v rámci 2RUN a zaběhlo tak poloviční maratonskou vzdálenost. V rámci pražského maratonu se Yellow Ribbon Run běžel již potřetí.

Zajímavosti a fakta o Yellow Ribbon Run z Volkswagen Maratonu Praha: 

  • Pouhá sekunda dělila v cíli maratonu dva nejlepší běžce Yellow Ribbon Run.
  • Nejrychleji maraton zaběhl zaměstnanec Probační a mediační služby ČR, a to jako 186. ze 7000 finišujících běžců s časem 2:59:11. Následoval jej zaměstnanec firmy Kostelecké uzeniny, zlatého partnera Yellow Ribbon Run, s časem 2:59:12 na 187. místě.
  • Jako třetí ze žlutostužkových běžců a celkově 405. zdolal maratonskou trasu zaměstnanec Vězeňské služby ČR. Podařilo se mu to v čase 3:13:15.
  • Vězeňskou službu ČR reprezentovali zaměstnanci 5 věznic. Jednalo se o Brno, Kuřim, Rýnovice, Světlá nad Sázavou a Vinařice.
  • Na maratonskou trať se vydali i zástupci partnerských firem Yellow Ribbon Run. Kromě již zmíněných Kosteleckých uzenin své běžce vyslaly firmy Futaba a United Bakeries.
  • Yellow Ribbon Run měl na Staroměstském náměstí, které je startovním i cílovým místem pražského maratonu, vlastní stánek – fanzónu jako zázemí pro běžce, partnery a fanoušky.
  • Posledním a co do počtu běžců největším závodem Yellow Ribbon Run 2018 budou ve středu 13. června štafety v rámci závodu O2 Pražská štafeta 4×5.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X