Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 3. září (VS ČR) - Už v úterý 7. září odstartuje další - 6. ročník Běhu se Žlutou stužkou v Aktivním lesoparku Řepy, Praha 6. Koncerty kapel PanKRAT´s Band a Wsedě s Petrem Čtvrtníčkem budou hrát od 15:00 a Petr Čtvrtníček si letos přichystal VIP překvapení! Celým dnem bude provázet moderátor Tomáš Grohregin a běh samotný odstartuje představitel filmového Emila Zátopka - herec Václav Neužil!

Bohatý bude i doprovodný program: výstava, fotokoutek, koncert vězeňských kapel Wsedě a KRATSʼ BEND, občerstvení, táborák

Příběhy běžců s trestní minulostí přibližuje také doprovodný program Yellow Ribbon, kterým je výstava fotografií Jana Jirkovského s názvem „Uteč předsudkům aneb Žlutá stužka v pohybu“. Výstava putovala od prosince 2020 pražskými městskými částmi, poté prošla Moravou a teď ji uvidíte v aktivním lesoparku Řepy v rámci 6. ročníku běhu se Žlutou stužkou.

Yellow Ribbon Run (Běh se Žlutou Stužkou) se v Česku poprvé běžel v roce 2016. Žlutá stužka na dresech běžců je symbolem návratu z vězení na svobodu a úspěšného začlenění do společnosti. Je to symbol naděje na druhou šanci bývalých vězňů. Vychází z písně „Tie a Yellow Ribbon Round the Old Oak Tree“ Tonyho Orlanda.

Yellow Ribbon Run spoluorganizují Vězeňská služba ČR, RUBIKON Centrum a Probační a mediační služba.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X