Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 30. května (VS ČR) -  Výzvy amerických věznic týkající se zaměření na zkvalitňování přípravy na propuštění a reintegrace je téma přednášky výkonného ředitele Institutu vězeňského managementu na Univerzitě Sama Houstona v Texasu Douga Dretkeho, která se uskuteční v pondělí 17. června od 13.00 se v Akademii VS ČR ve Stráži pod Ralskem. Doug Dretke pracoval v minulosti jako ředitel Oddělení vězeňství při Texaském odboru kriminální justice. Byl rovněž předsedou Asociace texaských nápravných zařízení. V současnosti je členem Rady ředitelů věznic Americké asociace nápravných zařízení a rovněž členem Komise pro profesionální certifikaci této organizace.

Přednáška poskytne účastníkům srozumitelný přehled výzev, kterým čelí americké vězeňství v souvislosti s přípravou na propuštění. Některé problémy budou účastníkům velmi blízké, jiné jsou charakteristické pouze pro americké věznice. Účastníci budou seznámeni s různými typy iniciativ, jež pozitivně ovlivňují úspěšnou reintegraci. Tato unikátní vzdělávací akce je určena širokému spektru vězeňských odborníků, zejména pak ředitelům věznic a jejich prvním zástupcům, vedoucím oddělení výkonu vazby a výkonu trestu, psychologům, sociálním pracovníkům, probačním úředníkům a dalším zájemcům o tuto tématiku. Přednáška a otevřená diskuse bude tlumočena.

Prezence účastníků bude zahájena 17. 6.2019 v 12.35. Předpokládaný konec přednášky v 15.00 hodin může být upraven dle zájmu účastníků. Zájemci z řad odborné veřejnosti mohou požádat o registraci na přednášku emailem na: abradacova(a)avs.justice.cz

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X