Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 4. ledna (VS ČR) – Slavnostním přestřižením pásky bylo ve čtvrtek v Akademii Vězeňské služby ČR otevřeno nové stravovací zařízení přímo v objektu akademie. Jídelna bude sloužit jak zaměstnancům akademie, tak také účastníkům vzdělávacích aktivit.

Nová jídelna s kuchyní a příslušným zázemím se nachází přímo v objektu školského zařízení. Jídelna je navržena pro 90 osob, kuchyně s vývařovnou má kapacitu až 500 jídel s celodenním provozem, který zahrnuje přípravu a výdej snídaní, obědů a večeří. Počítáno je s provozem jídelny pět dnů v týdnu. Objekt nového stravovacího zařízení je dvoupodlažní bez podsklepení, obdélníkového tvaru půdorysného průmětu se sedlovou lomenou střechou. Svým tvarem navazuje na stávající objekt akademie, se kterým je propojen přístřeškem. 

V prvním podlaží probíhá příjem surovin, je zde skladové hospodářství, místo pro hrubou přípravu zeleniny a masa. Dále šatny a WC personálu, úklidová místnost a místo pro odpadové hospodářství. Ve druhém patře jsou umístěny čisté přípravny surovin, teplá a studená kuchyně, umývárna provozního nádobí, místo pro výdej jídel, navazující jídelna a umývárna nádobí. Pro zaměstnance stravovacího zařízení je k dispozici denní místnost s plně vybavenou kuchyňkou.  

Vzhledem k nepříznivým geologickým podmínkám, způsobeným málo únosnými zvodnělými zeminami a vysokou hladinou podzemní vody, je objekt nového stravovacího zařízení založen na soustavě 39 vrtaných železobetonových pilotů. Stavba byla realizována ve lhůtě 370 dnů od předání staveniště a vyšla na 85,5 milionů korun vč. DPH. Výstavba tohoto kompletního stravovacího zařízení povede ke snížení finanční zátěže na zajištění stravování účastníků vzdělávacích aktivit v akademii. Přispěje i ke zlepšení kvality pobytu studentů základní odborné přípravy, kdy například délka nástupního kurzu příslušníka dosahuje 15 týdnů a studenti jsou tedy plně závislí na zdejším stravování.

Akademie Vězeňské služby ČR je organizační jednotkou Vězeňské služby ČR s celorepublikovou působností. Je jediným vzdělávacím zařízením pro české vězeňství. Hlavním úkolem akademie je zajistit, aby zejména nově nastupující příslušníci a občanští zaměstnanci Vězeňské služby ČR byli náležitě vycvičeni a vyškoleni k výkonu služby a práce na všech úsecích činnosti Vězeňské služby ČR.

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X