Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 23. prosince (VS ČR) – Adélka Holčáková, která se zotavuje po loňské transplantaci srdce, přeje všem veselé vánoce. Zástupci vězeňské služby předali Adélce i jejím sourozencům předvánoční dárky, hračky a zdravotní pomůcky, které jí napomohou při dlouhodobé rekonvalescenci. Adélka je tak už druhým rokem chráněnkou vězeňské služby a všichni její pracovníci ji přejí hodně zdraví a brzké uzdravení.

Na samém začátku byl příběh malé Adélky Holčákové, kterou postihlo v červnu 2019 úplné srdeční selhání a která v říjnu 2019 absolvovala ve FN Motol transplantaci srdce. Maminka Adélky, bývalá pracovnice GŘ VS ČR, která krátce po Adélčině srdečním selhání sama onemocněla rakovinou a podstupovala náročné chemoterapie, se stále léčí s tímto onkologickým onemocněním. Rodina se třemi malými dětmi se dostala do nezáviděníhodné situace.

Vězeňská služba proto uspořádala spolu s Nezávislým odborovým svazem Policie ČR na pomoc rodině Adélky charitativní sbírku, kterou podpořili tisíce lidí z celé České republiky. Při této sbírce se podařilo vybrat téměř 1,5 mil. korun. Při své léčbě na dětském kardiologickém oddělení Fakultní nemocnice Motol, Adélka a její rodina se potkávali s dalšími dětmi. Vznikla tak myšlenka pomoci i dalším dětem jako je ona.

Vězeňská služba se pro dobrou věc spojila s Rytíři Kladno a ve spolupráci s jejich nadací Knights Foundation chtěla charitativním utkáním podpořit Dětské kardiocentrum FN Motol, kde Adélka prodělala náročnou operaci srdce, a dát tak i dalším dětem šanci na nový život. Benefiční hokejové utkání, které v březnu sehráli Rytíři Kladno a hokejisté z BK Mladá Boleslav, bylo tak prvním činem ve snaze pomoci dalším nemocným dětem z motolského dětského kardiocentra a také poděkováním celému týmu, který se o Adélku staral

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.