Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 12. června (VS ČR) - Výtěžek z charitativního hokejového utkání, které se konalo 3. března mezi Rytíři Kladno a BK Mladá Boleslav předá v pondělí 15. června přednostovi dětského kardiocentra motolské nemocnice  Janu Janouškovi Adélka Holčáková spolu s generálním ředitelem vězeňské služby Petrem Dohnalem a zástupci hokejového klubu Rytířů Kladno a jejich nadace Knights Foundation. 
Vězeňská služba ČR se stala patronem Adélky, kterou postihlo v červnu 2019 úplné srdeční selhání a která v říjnu 2019 absolvovala ve FN Motol náročnou transplantaci srdce. Maminka Adélky, bývalá pracovnice generálního ředitelství VS ČR krátce po Adélčině srdečním selhání sama onemocněla rakovinou.
Rodina se třemi dětmi se dostala do nezáviděníhodné situace. Vězeňská služba proto uspořádala spolu s Nezávislým odborovým svazem Policie ČR na pomoc rodině Adélky charitativní sbírku, kterou podpořili tisíce lidí z celé České republiky, a kteří jí v rámci sbírky VS ČR zaslali téměř 1,5 mil. korun. 
Při své léčbě na dětském kardiologickém oddělení Fakultní nemocnice Motol, Adélka a její rodina zjistili, že takových nemocných dětí jako je ona, je kolem ní hodně a další, že jsou v jiných nemocnicích. Proto si Adélka se svou rodinou přála, aby se našel nějaký způsob, jak pomoci i dalším dětem. 
Vězeňská služba ČR ve spolupráci s Knights Foundation chtěla charitativním utkáním podpořit dětské kardiocentrum FN Motol, kde Adélka prodělala těžkou operaci, a dát tak i dalším dětem šanci na nový život.
Benefiční hokejové utkání, které sehráli Rytíři Kladno a hokejisté z BK Mladá Boleslav, bylo tak prvním činem ve snaze pomoci dalším nemocným dětem z motolského dětského kardiocentra a také poděkováním celému týmu, který se o Adélku staral. Spolupráce Vězeňské služby s Dětským kardiocentrem FN Motol i Rytíři Kladno bude i nadále pokračovat.
Předání výtěžku z utkání bylo plánováno už v březnu, ale nemohlo se uskutečnit kvůli vyhlášení nouzového stavu v souvislosti s pandemií Covid-19.

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.