Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA/BRNO 31. října (VS ČR) -  Vazební věznice a ústav pro výkon zabezpečovací detence Brno uspořádal ve spolupráci s Univerzitou Jana Amose Komenského Praha odbornou konferenci na téma Deset let výkonu zabezpečovací detence. Konference se konala pod záštitou ministryně spravedlnosti ČR, Mgr. Marie Benešové a generálního ředitele VS ČR, genmjr. PhDr. Petra Dohnala, v reprezentativních prostorách Hradu Špilberk.

Konference se zúčastnil náměstek ministryně spravedlnosti JUDr. Jeroným Tejc, vedení Generálního ředitelství VS ČR, vedení VVaÚpVZD Brno, zástupci odborné veřejnosti z ministerstva spravedlnosti, vězeňské služby, úřadu ombudsmana, psychiatrických nemocnic, soudů, akademické půdy a zahraniční hosté, včetně gen. Ing. Ivana – ředitele ZVJS Slovenské republiky. Odborným garantem konference byl doc. PhDr. Miloslav Jůzl, Ph.D.

V rámci odborného bloku vystoupily přednášející, kteří se v rámci prezentací zaměřili na specifické aspekty výkonu zabezpečovací detence v ČR, prezentaci detenčních ústavů v Brně a Opavě, shrnutí historických a filozofických východisek zabezpečovací detence, poznatky z zpraxe i ze  zahraničí, pohled supervizora detence, přeměnu detence na ochrannou ústavní léčbu z pohledu soudce a aspekty zařazování chovanců do sekcí.

U příležitosti konání konference bylo předáno sedmnáct pamětních medailí k 50. výročí českého vězeňství v resortu ministerstva spravedlnosti příslušníkům a zaměstnancům VVaÚpVZD Brno, ale také významným odborníkům ze spolupracujících institucí.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X